Vas-Fémker Kft. 1174 Budapest Lőrinci út 43.
KOSÁR
  • Termék
  • Mennyiség
  • Nettó ár
  • Bruttó ár
AJÁNLAT
  • Termék
  • Mennyiség
  •  
Termékkatalógus
Utolsó frissítés időpontja:
2024-07-15 03:06:55

Szakmai tanácsadás


Több mint 25 éve vagyunk jelen az acéltermékek piacán. Ezen hosszú idő alatt sok ügyfél sok egyedi igényét és kívánságát teljesítettük. Legyen szó kerítésoszlopról zártszelvényből, illetve csőből, családi ház felépítéséhez szükséges méretre vágott és tervalapján hajlított betonacélról vagy bármilyen más kovácsoltvas termékről. Ezeket a tapasztalatokat felhasználva szakértő kollégáink mindig tudnak segíteni Önnek.
 
Az acéltermékek, vagy, ahogy a köznyelvben ismertebbek vasanyagok, vásárlása során több szempontot is figyelembe kell venni. Többek között fontos az adott betonacél, zártszelvény, cső vagy egyéb más acéltermék felhasználásának a területe, milyen anyagi összetételre van szükség, milyen terhelésnek lenne kitéve, milyen időjárási követelményeknek kell megfelelnie, milyen módon kell esetlegesen beépíteni más szerkezetekbe.

Egy egyszerű példa:

Drótkerítés tervezése: 20 méter hosszú és 2 méter magas
Amennyiben a drótkerítés oszlopainak szerkezeti csövet szeretne használni, azt javasoljuk, hogy legalább 38x2 mm – es csövet használjon. Ha viszont zártszelvényt szeretne inkább akkor a javasolt minimum méret a 35x35x2 mm szelvény. Az aljzat és a kifeszített kerítésfonat között maximum 5 centiméter távolsággal számoljon. Az aljzatba minimum 30 cm mélyen kell az oszlopokat beépíteni.
Ezt azt jelenti, hogy ha Ön 2 méter magas kerítést szeretne, akkor oszlopként a 200 cm + 5 cm + min. 30 cm hosszal kell számoljon, azaz összesen 235 cm hosszú oszlopra van szüksége.
Amennyiben az aljzat beépítéséhez nem áll rendelkezésére a minimum 30 cm akkor az oszlop végéhez hozzáhegesztett köracél vagy betonacél meghosszabbítás is megoldást jelenthet, hogy az oszlop stabilan álljon az aljzatban.
Amennyiben stabilabb tartást szeretne az oszlopoknak, úgy az oszlop aljzatba beépített végéhez vízszintes irányban is hozzáhegeszthet merevítőket, így megerősítve az oszlop stabilitását oldalirányban történő eldőlés ellen.
Az oszlopok közötti távolság 2 és 3 méter között javasolt. A kerítéshez az 1,9 mm vastagságú horganyzott kerítésfonatot ajánljuk. Szerelés közben könnyen alakítható. Amennyiben erősebb terhelés elbírására szeretne kerítést, úgy választhat vastagabb kerítésfonatot is. A horganyzott kerítésfonat előnye a PVC bevonatos kerítésfonattal szemben, hogy hosszabb ideig ellenáll a rozsdásodásnak.
Ha a PVC bevonat megsérül vagy lepattogzik, akkor a nedvesség a bevonat alatt lévő acél rozsdásodásához vezet. A 2 méter magasságú kerítés esetén minimum 3 vezető huzallal kell számolni.
Az alsó és felső vezető szál közötti távolság a kerítésfonat teljes szélességével megegyező kell legyen. A további vezető huzalokat a köztes távolságban egyenlő részben kell elosztani. Egy rövidebb, 10 – 15 méter hosszú kerítés esetében egy huzalfeszítő alkalmazása elégséges. Viszont 20 méternél már javasolt 2 huzalfeszítő használata.

 
Szakmai tanácsadási szolgáltatásunkkal szeretnénk vásárlóinkat minél szélesebb körben támogatni terveik megvalósításában.
Kérdezze szakképzett és tapasztalt kollégáinkat, ha bizonytalan az Ön igényeinek megfelelő termékek kiválasztásában, a szükséges mennyiségek meghatározásában.

Segítünk abban is, hogy milyen egyéb termékekre lehet szüksége, mire érdemes odafigyelni a kivitelezés során. Kollégáinkkal felveheti a kapcsolatot személyesen telephelyeinken, illetve a megadott elérhetőségek egyikén.
 
 OK